7 Români omorâți de stat din neglijență într-un incendiu izbucnit la Boli infecțioase Constanța – Update!!! au fost constatate anumite nereguli


7 români au murit în incediu izbuncnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Șapte din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat.

Ceilalți pacienți au fost scoși pe geam, într-o operațiune dramatică de salvare a lor.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”,

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.


One response to “7 Români omorâți de stat din neglijență într-un incendiu izbucnit la Boli infecțioase Constanța – Update!!! au fost constatate anumite nereguli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *